Ga naar pagina inhoud

Het dilemma van een commissaris: controle of vertrouwen?

Met de rol van de commissaris binnen een organisatie bent u vast al bekend: het houden van toezicht op de organisatie met als doel de continuïteit te versterken. Daarnaast geeft u als commissaris ook advies aan het bestuur zonder hiermee op de stoel van de bestuurder plaats te nemen. Dit is soms een wankel evenwicht. Zeker wanneer er sprake is van een zorgwekkende situatie binnen de organisatie en u hiervoor als commissaris aansprakelijk bent. Onder het mom van: “Dan had u maar beter toezicht moeten houden” kan de commissaris makkelijk als zondebok worden weggezet. Een risico dat u als commissaris te allen tijde wil voorkomen, maar hoe?

Touwtjes strak in handen of laten vieren?

De vraag luidt dan ook: is toezicht houden op het bestuur van de organisatie gebaseerd op controle of op vertrouwen? Als er geen controle is, dan voelt het voor u als toezichthouder alsof u geen grip heeft op de organisatie. U bent in dit geval afhankelijk van het vertrouwen dat er in het bestuur is, wat langzamerhand wordt ondergraven door een toenemende onzekerheid vanwege het gebrek aan grip. Wat resulteert in een neerwaartse spiraal van afnemend vertrouwen. Wanneer u vervolgens de touwtjes terug in handen wilt krijgen door in de controlemodus te gaan, brokkelt dit vertrouwen snel verder af. Eindstand: u heeft geen vertrouwen én geen controle.

“Fidici zorgt dat gepaste controle en vertrouwen hand in hand gaan, door u als commissaris altijd juist, tijdig en volledig te informeren.” 

Ook andersom, wanneer u vol inzet op het hebben van controle (en vertrouwen secundair is) wordt het wantrouwen gevoed. Vanuit deze voedingsbodem voor wantrouwen wordt u des te meer afhankelijk van het uitoefenen van een sterke controle. U zal zich als commissaris des te meer richten op details, waarmee u zich op het terrein van de bestuurder begeeft. We kunnen dus concluderen dat zowel toezicht gebaseerd op vertrouwen als controle geen duurzame modellen zijn. Hoe zorgt u er dan wel voor dat controle en vertrouwen hand in hand gaan? Fidici helpt u deze balans te vinden en behouden!

Fidici balanceert controle en vertrouwen!

Fidici werkt als een ‘soft control’. Het brengt de commissaris met de bestuurder op een ‘level playing field’. De commissaris is met Fidici altijd juist, tijdig en volledig en daarmee gelijkwaardig aan de bestuurder geïnformeerd. Hiermee heeft u controle over de organisatie waarover u toezicht houdt zonder afhankelijk te zijn van de bestuurder. Zo hebben u en de bestuurder alle tijd voor het goede gesprek, waardoor het vertrouwen in elkaar wordt versterkt. Zo kunt u uw rol als commissaris als volgt invullen: controle hebben en vol vertrouwen toezicht houden. Met Fidici wordt deze droom van iedere commissaris en bestuurder werkelijkheid!

Wilt u meer weten over wat board portal Fidici uw organisatie te bieden heeft?