Ga naar pagina inhoud

Fidici vs. iBabs:
wanneer kiest u voor een board portal?

Fidici en iBabs: beide zijn digitale hulpmiddelen, beide bieden overzicht en beide dragen positief bij aan het uitvoeren van werkzaamheden binnen een organisatie. Echter dienen ze volkomen verschillende doelen. Fidici is een board portal die draait om good governance en ervoor zorgt dat de commissaris altijd juist, tijdig en volledig geïnformeerd is. Vergadertool iBabs focust zich op het papierloos vergaderen binnen een organisatie. In dit artikel vertellen we u meer over de functionaliteiten van zowel Fidici als iBabs. Wanneer en voor wie is welk hulpmiddel geschikt?

Good governance gaat over goed bestuur op de lange termijn. Zorgen voor de continuïteit van de organisatie en daarbij oog hebben voor alle belanghebbenden in en om de organisatie. En daar zijn bestuurders en commissarissen verantwoordelijk voor en op aan te spreken. En steeds vaker gebeurt dat ook in wettelijke en juridische zin. En dan wil je als bestuurder of commissaris je dossier natuurlijk goed en gevalideerd op orde hebben.

Wat is good governance? Lees het hier!

Fidici: meer dan papierloos vergaderen

Te beginnen met iBabs. Een digitale vergadertool die zich volledig focust op papierloos vergaderen. Het is een toegespitste tool die een brede doelgroep dient binnen alle lagen van een organisatie. Elke medewerker kan met iBabs eenvoudig meetings organiseren en bezoeken. Fidici is, in tegenstelling tot vergadertool iBabs, een board portal die is ontstaan vanuit de praktijk van commissarissen. Binnen Fidici is ook een uitstekende vergaderfunctie aanwezig, maar de board portal draait in essentie om het faciliteren van good governance. Met Fidici wordt het plannen, organiseren en vastleggen van vergaderingen een stuk makkelijker, zowel voor de commissaris als de secretaris. Maar Fidici biedt zoveel meer dan enkel papierloos vergaderen!

Wat onderscheidt Fidici t.o.v. iBabs?

Gaat wildgroei van autorisaties tegen: Fidici is specifiek ontwikkeld voor de Raad van Commissarissen en het bestuur van een organisatie. Hierdoor is er geen risico op wildgroei in autorisaties binnen Fidici. iBabs dient daarentegen de gehele organisatie, waardoor deze een groter risico loopt op wildgroei van autorisaties en daarmee het ‘lekken’ van informatie.

Inzicht in besluiten met de audit trail: In Fidici worden documenten behorend bij vastgestelde notulen geborgd. Eenmaal geborgd in Fidici kan een document niet worden verwijderd. Hierdoor geeft Fidici volledig inzicht in de totstandkoming van een besluit middels een waterdichte audit trail. In iBabs kunnen documenten door vrijwel elke gebruiker worden gewijzigd of verwijderd. De vergadertool bevat dan ook geen audit trail.

Een slimme zoekfunctie: Met de slimme zoekfunctie in Fidici vindt u altijd het antwoord waar u naar op zoek bent. Fidici zoekt en filtert alle hits in voor u relevante rubrieken (zoals besluiten, notulen, agenda, nieuws, etc.). Zo bent u altijd juist, tijdig en volledig geïnformeerd. iBabs heeft een reguliere zoekfunctie die enkel een lijst bestanden geeft die voldoet aan de zoekterm.

Unieke functionaliteiten van Fidici: Zowel binnen de online omgeving van iBabs als Fidici zijn documenten en URL’s beschikbaar. Fidici biedt daarnaast ook de audit trail, een knipselkrant, een kalender en een pro memorie lijst. Unieke functionaliteiten die de online board portal Fidici voor de commissaris en bestuurder compleet maken!

Fidici beschermt de commissaris: Fidici ondersteunt en beschermt de Raad van Commissarissen en is WBTR-proof. Zo kunt u met board portal Fidici vol vertrouwen anticiperen op de toekomst, het heden beoordelen en verantwoording afleggen over het verleden. iBabs biedt geen specifieke functionaliteit omtrent juridische bescherming.

Grasduin gratis rond in Fidici: Bij iBabs betaalt een organisatie een basis jaarfee + een extra fee per gebruiker. Hoe groter de organisatie, hoe hoger de kosten. Fidici biedt één vaste jaarfee voor alle governance gerelateerde functies binnen een organisatie. Voordat u toezegt kan uw organisatie gratis grasduinen in de online omgeving van de board portal Fidici!

Maak de juiste keuze voor uw organisatie!

Indien u behoefte heeft aan een vergadertool die het plannen, organiseren en vastleggen van vergaderingen breed in de organisatie makkelijker maakt, dan is iBabs een goede keus. Heeft uw organisatie behoefte aan een digitaal hulpmiddel voor bestuur en commissaris die good governance en het verantwoord functioneren van de commissaris voorop stelt? Dan is board portal Fidici absoluut de juiste keus. Niet alleen voor de commissaris, maar ook zeker voor de bestuurder en secretaris van uw organisatie biedt Fidici een fundament van vertrouwen. Zo is iedereen altijd juist, tijdig en volledig geïnformeerd!

Wilt u meer weten over wat board portal Fidici uw organisatie te bieden heeft?